Huis zomer

De oude watermolen

Ons droomhuis

Toen we besloten ons droomhuis te gaan zoeken, wisten we dat het niet zou meevallen gezien de vele eisen die we stellen:

  • Binnen 1 dag bereikbaar vanuit Nederland.
  • Romantisch en vrijstaande ligging.
  • Huis met historie.
  • Groot sneeuwzeker en kindvriendelijk skigebied.

Ons oog is gevallen op één van de volledig vrijstaande watermolens in Gasteinertal. Deze zogenaamde Harbachmühle bevindt zich op een van de zonnigste plekjes in het Gasteinertal precies tussen Dorfgastein en Bad Hofgastein in het kuuroord Harbach. Het was van oorsprong één van de 143 watermolens waarmee de inwoners van het Gasteinertal het meel maalden. Nu is het ingericht voor onze gasten als knus en van alle gemakken voorzien vakantiehuis of chalet voor 4 tot 7 personen.

Vakantiehuis met karakter

De watermolen staat volledig vrij op ruim 380 m² eigen grond en biedt ruimte aan 4 tot 7 personen. Tijdens de renovatie in 1995 is getracht zo veel mogelijk van het oude karakter en de uitstraling te behouden. Het totaal vernieuwde pleister- en houtwerk en de eenvoudige maar knusse inrichting zorgen dat u zich meteen thuis voelt. Oude gebruiksvoorwerpen en foto’s verwijzen naar de tijd van weleer. De leefruimte in de Harbachmühle is met een oppervlakte van ruim 90 m² lekker ruim gebleven.

De woonkamer

In de gezellige woonkamer (20 m2) kunt u genieten van de stralingswarmte van de houtkachel. Er zijn spelletjes ter vermaak en boeken en tijdschriften om tot rust te komen. Natuurlijk ontbreekt de satelliet-TV niet met tientalle internationale maar ook diverse Nederlandstalige zenders. Er is een DVD-speler met een ruime keuze aan DVD’s voor kinderen en volwassenen. Ook onbreekt de Radio/Cassette/CD speler niet. Er is voldoende ruimte op de twee 3-zitsbanken en de fauteuil. Daarnaast is er een ruime werktafel met 2 stoelen.

De woonkeuken

De ruime woonkeuken (20 m2) is van de belangrijkste gemakken voorzien: een vierpits elektrisch fornuis, een oven, wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat en een koelkast. Er is een kleine bar met twee krukken en een ruime tafel met 6 stoelen en een kinderstoel. Eventueel kunnen de stoelen van de werktafel in de woonkamer bijgeschoven worden.

De slaapkamers en badkamer

Er zijn 2 slaapkamers. Eén slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kinderbed (tot 6 jaar). De andere slaapkamer heeft 3 éénpersoons bedden. Op de ruime overloop is een vast bed en een klapbed voorhanden. Van hieruit is ook de badkamer bereikbaar met ligbad en douche. De trap is beveiligd met een kinderrekje.

De kelder

De kelder onder het huis biedt ruimte aan ski’s, skischoenen, het tuinmeubilair en de barbeque.

Zonnige tuin

De tuin is zeer zonnig en privé gelegen en biedt voldoende speelruimte voor kinderen. Er is voldoende tuinmeubilair, een grote parasol en een BBQ aanwezig.

Schematisch overzicht

Hieronder is een schematisch overzicht van de indelingen op de begane grond en boven.